Среда, 17.04.2024, 00:54

Общественная организация

"Объединение грузовых автоперевозчиков"

Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница| Мой профиль | Регистрация| Выход | Вход
Меню сайта
Разделы новостей
Новости Организации [39]
Законодательство [3]
Мин. транспорта и связи Украины [16]
Это интересно!!! [17]
ГАИ МВД Украины [28]
Гос. налоговая инспекция Украины [14]
Состояние дорог [33]
Острожно - КРЕМИНАЛ!!!!! [7]
Новости из-за границы [30]
Состояние дорог за границей [28]
Новости автомобилестроения [6]
Форма входа
Календарь новостей
«  Август 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
Статистика
Начало» 2007 » Август » 15 » У вас є інформація про факти корупції в податковій службі (Луганщини)– телефонуйте 55-11-97
У вас є інформація про факти корупції в податковій службі (Луганщини)– телефонуйте 55-11-97

У вас є інформація про факти корупції в податковій службі (Луганщини)– телефонуйте 55-11-97

Попередити, викрити та припинити правопорушення, корупційні діяння з боку працівників органів податкової служби області під час виконання ними своїх службових обов’язків – це те, над чим щоденно працюють співробітники управління по боротьбі з корупцією.

При цьому фахівці управління в своїй діяльності використовують переважно профілактичні методи роботи, а також забезпечують безпеку та захист співробітників податкових органів від протиправних посягань і неправомірних дій під час виконання службових обов’язків, надають допомогу керівництву ДПА в реалізації заходів, спрямованих на мобілізацію коштів до бюджету.

До речі, боротьба з корупцією починається з того моменту, коли громадяни працевлаштовуються до податкових органів. Наприклад, цього року зі 120 кандидатів на заміщення вакантних посад 11 громадянам було відмовлено. Підстава - за своїми морально-діловими якостями вони не відповідають вимогам, що пред’являються до державних службовців.

Втім, не зважаючи на те, що співробітники УБК вживають комплекс профілактичних заходів, на жаль, ще мають місце факти, коли податківці допускають протиправні і корупційні діяння. Так, за 7 місяців поточного року викрито 17 фактів посадових злочинів, пов’язаних з корупцією. Зокрема, 11 липня прокуратура Луганської області відносно фахівця податкового органу області порушила кримінальну справу. Під час проведення перевірки ТОВ Т. він безпідставно підтвердив право на відшкодування ПДВ, який не було сплачено постачальником. Своїми діями посадовець завдав шкоди державі на суму понад 53 тис. грн.

Відносно 23 працівників податкових органів складено та направлено для розгляду у суді протоколи про порушення Закону України “Про боротьбу з корупцією”. За рішенням суду винних притягнуто до дисциплінарної та адміністративної відповідальності.

Нещодавно співробітниками управління було виявлено факт, коли податківець незаконно надав підприємству переваги перед іншими юридичними особами. В чому це виявилося? Посадові особи ПП “У-Е” деякий час не звітували в податковій інспекції, не сплачували податок на прибуток. У такому випадку контролюючим органам належить штрафувати порушника. Але податківець, використовуючи своє службове становище, не застосував штрафних санкцій до вищезазначеного суб’єкта господарювання. В той же час було встановлено, що податківець за аналогічні порушення, допущені іншими підприємствами, не був таким лояльним.

За цим фактом складено адміністративний протокол. Рішенням суду співробітника податкового органу притягнуто до адміністративної відповідальності.

З метою усунення умов та причин, які сприяють правопорушенням, керівникам податкових органів направлено 196 подань, 37 робітникам винесено офіційні застереження щодо неприпустимості протиправних діянь.

Протягом декілька років в області діє “телефон довіри” – 55-11-97, за яким будь-який громадянин може повідомити про корупційні дії з боку працівників податкових органів. Крім того, щосереди з 9:00 до 12:00 кожен бажаючий може потрапити на особистий прийом безпосередньо до начальника управління Володимира Петровича Лавриненко. Попередній запис здійснюється за телефоном 58-97-64.

ДПА в Луганській області

Категория: Гос. налоговая инспекция Украины | Просмотров: 1499 | Добавил: oga | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2006
Сайт управляется системой uCoz