Суббота, 27.04.2024, 00:57

Общественная организация

"Объединение грузовых автоперевозчиков"

Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница| Мой профиль | Регистрация| Выход | Вход
Меню сайта
Разделы новостей
Новости Организации [39]
Законодательство [3]
Мин. транспорта и связи Украины [16]
Это интересно!!! [17]
ГАИ МВД Украины [28]
Гос. налоговая инспекция Украины [14]
Состояние дорог [33]
Острожно - КРЕМИНАЛ!!!!! [7]
Новости из-за границы [30]
Состояние дорог за границей [28]
Новости автомобилестроения [6]
Форма входа
Календарь новостей
«  Ноябрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
Статистика
Начало» 2007 » Ноябрь » 11 » Що треба знати про кредитні спілки
Що треба знати про кредитні спілки

   На обліку в Чернігівській області знаходяться 32 кредитні спілки, з яких 20 – юридичні особи та 10 філій. На ринку фінансових послуг Чернігівщини кредитні спілки тримають міцні позиції. Все популярнішими серед населення стає розміщення тимчасово вільних коштів у внесках на депозитних рахунках та отримання кредитів.

Всі кредитні спілки є неприбутковими організаціями. Вони здійснюють операції з кредитування такі ж, як і банківські установи, але під значно більші відсотки, та отримують доходи у вигляді відсотків за кредитом. Законодавством вони звільнені від оподаткування податком на прибуток.

На жаль, непоодинокі випадки порушень кредитними спілками касової дисципліни. 13 кредитним спілкам та їх відокремленим підрозділам, які перевірені протягом цього року, донараховано більше 360 тис. грн. штрафних санкцій за порушення касових операцій у національній валюті. Встановлено 7 схем ухилення від оподаткування на суму майже 200 тис. грн.

Тож, маючи справу з кредитними спілками, необхідно звернути увагу на наявність ліцензії на залучення внесків на депозитні рахунки, а також на наявність свідоцтва про внесення кредитної спілки чи її відокремленого підрозділу до реєстру фінансових установ України, в текстовій частині якого повинно бути вказане місцезнаходження фінансової установи, яке повинно співпадати з фактичним.

По-друге, оформлення внеску на депозитний рахунок за допомогою будь-якого іншого документу, ніж договір, чинним законодавством не передбачено.

По-третє, законодавством передбачена рівноправність членів кредитної спілки, отже, умови надання кредитів є однаковими для всіх її членів.

Перш ніж довірити свої заощадження кредитній спілці, слід запам’ятати, що згідно із Законом України «Про кредитні спілки» вона зобов’язана забезпечити повне та своєчасне інформування своїх членів з питань власної діяльності, а члени кредитної спілки мають право ознайомитися з річними балансами, фінансовими звітами, протоколами засідань органів управління та іншими документами щодо діяльності кредитної спілки. Нехтування цим правом може призвести до втрати вкладених коштів. Будь-які пільги, що використовуються в інтересах невеликої групи зацікавлених в отриманні надприбутків осіб, закінчуються схемами ухилення від оподаткування, відмиванням “брудних” коштів, і, в решті решт, ігноруванням обов’язку чесного бізнесмена: “Заробив – заплати податки”.

ДПА у Чернігівській області




Категория: Гос. налоговая инспекция Украины | Просмотров: 1611 | Добавил: oga | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2006
Сайт управляется системой uCoz